Ο διεθνούς φήμης Έλληνας ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας και η Πρόεδρος Coeurs pour Tous Hellas "Καρδιές για Όλους" Άννα Γριμάνη σε ζωντανή σύνδεση απο το Μέγαρο Μουσικής στην εκπομπή "Στάση ΕΡΤ" με τον Ανδρέα Ροδίτη και τη Σόνια Φίλη με αφορμή τη συναυλία αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο στο Μέγαρο στις 22/2/2017, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Coeurs pour Tous Hellas για τα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια με αφιλοκερδή συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών. 

Γιώργος Νταλάρας: "Είναι σημαντικό για εμάς να συμμετέχουμε με το δικό μας συμβολικό τρόπο σε αυτό το μεγαλειώδες έργο του Καθ. Α. Καλαγκού και των συνεργατών του."

Άννα Γριμάνη: "Αυτή είναι μία συγκινητική συναυλία γιατί συναντώνται ο πολιτισμός της τέχνης και ο πολιτισμός του ανθρωπισμού. Μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας του Ιδρύματος, έχουμε καταφέρει να καλύψουμε τα νοσήλεια για τις επεμβάσεις 59 άπορων παιδιών, υποκαθιστώνας την έλλειψη που υπάρχει στο δημόσιο τομέα στο πεδίο της καρδιοχειρουργικής.". 

Η Δρ. Αφροδίτη Τζίφα, Διευθύντρια της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων ΜΗΤΕΡΑ και επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas, μιλά στο Livemedia.gr για το έργο του Ιδρύματος, τον Καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό και την επιστημονική του ομάδα καθώς και τη φιλανθρωπική συναυλία "Όμορφη και Παράξενη Πατρίδα" την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 στις 20:00 στο Μέγαρο Μουσικής.

To video διαθέσιμο εδώ 

Η εκπομπή «Με Αγάπη» με τη Μαρί Κυριακού στον ANT1 παρουσιάζει το Διεθνές Ίδρυμα «Καρδιές για όλους» του καρδιοχειρουργού Αυξέντιου Καλαγκού και την πρώτη του συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα στις 22 Φεβρουαρίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος, που είναι η αρωγή των άπορων και ανασφάλιστων παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια της χώρας.

Η εκπομπή διαθέσιμη εδώ 

Δείτε περισσότερα για τη συναυλία εδώ

Οι σπουδαίοι ερμηνευτές Γιώργος Νταλάρας και Φωτεινή Βελεσιώτου μιλούν στην στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Τώρα με την Άννα Μπουσδούκου" (14/02/2017) για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους στη φιλανθρωπική συναυλία «Όμορφη και παράξενη πατρίδα» αφιερωμένη στο έργο του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου για τα 25 χρόνια από το θάνατό του που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ίδρυμα Coeurs pour Tous Hellas "Καρδιές για Όλους" και τον ιδρυτή καθηγητή, καρδιοχειρουργό Αυξέντιο Καλαγκό

Γιώργος Νταλάρας: «Ο στηλοβάτης αυτής της φιλανθρωπικής εκδήλωσης είναι ο Καθ. Αυξέντιος Καλαγκός, ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένας σπουδαίος επιστήμων, ο οποίος ζει και δουλεύει στην Ευρώπη, τρέχει σε κάθε γωνιά της γης, τιμά τη χώρα μας και την επιστήμη, διδάσκει τους γιατρούς όπου βρίσκεται πώς να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των συγγενών καρδιοπαθειών των μικρών παιδιών.. Είναι παραπάνω από σημαντικό τους ανθρώπους που δείχνουν τέτοιες ευαισθησίες όχι μόνο να τους τιμούμε αλλά και να τους μνημονεύουμε για να αποτελούν και αυτοί παράδειγμα με τη σειρά τους σε εποχές για την Ελλάδα με τέτοιο πένθος.»

Φωτεινή Βελεσιώτου: «Είναι συναυλία καρδιάς γιατί τα έσοδα αυτής της συναυλίας προορίζονται για τα παιδιά που γεννιούνται με ή έχουν συγγενή καρδιοπάθεια. Πολύ σημαντικό στις μέρες μας να γίνονται τέτοια πράγματα και να πηγαίνουν τα χρήματα σε αυτά τα παιδιά, τα οποία, από την ώρα που γεννιούνται πρέπει να μπουν στο χειρουργείο.. [Για τον Καθ. Α. Καλαγκό] Αυτό σημαίνει αφιερώνω τη ζωή μου σε κάτι πολύ μεγάλο.»

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Coeurs pour Tous Hellas "Καρδιές για Όλους". 

Η εκπομπή είναι διαθέσιμη εδώ (δείτε από το 1:13:00)

Δείτε περισσότερα για τη συναυλία εδώ