heart

#το ίδρυμα

Το ίδρυμα
Coeurs pour Tous

Για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια

Coeurs pour Tous Hellas

Το 2015, η ανθρωπιστική δράση του Ιδρύματος επεκτάθηκε στην Ελλάδα με τη δημιουργία του παραρτήματος Coeurs pour Tous Hellas. Μια έμπρακτη δέσμευση προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ώστε να έχουν την ευκαιρία και δυνατότητα να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Οι γιατροί του Coeurs pour Tous (Καρδιές για Όλους) προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, όπως και όλα τα μέλη του ιδρύματος. Στην Ελλάδα, ο Καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός χειρουργεί στο νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, με ομάδα Ελλήνων καρδιοχειρουργών γιατρών.

Οι πόροι του Ιδρύματος προέρχονται από χορηγίες και από τα έσοδα της πατέντας Kalangos Ring, ένα καινοτόμο δαχτυλίδι που τοποθετείται στις παιδικές καρδιές, που έχει επινοήσει ο διάσημος καρδιοχειρουργός, Καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός.

Εδώ και 18 χρόνια, χάρη στην εκπαίδευση δεκάδων επαγγελματιών υγείας και τη βελτίωση των υποδομών των νοσηλευτικών εγκαταστάσεων σε πολλές χώρες που έχει χειρουργήσει ο Καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός και η επιστημονική του ομάδα, όπως η Ερυθραία, το Μαρόκο, ο Λίβανος, η Μοζαμβίκη, η Συρία, η Κύπρος, ο Μαυρίκιος, το Κόσσοβο, η Λιβύη, το Εκουαδόρ, τα Νησιά Κομόρες, η Πολωνία, η Σερβία, η Αλγερία, η Τουρκία κ.ά, χιλιάδες παιδιά προερχόμενα από υποβαθμισμένα περιβάλλοντα, σε μειονεκτική θέση, μπόρεσαν να λάβουν φροντίδα και θεραπεία από τις ομάδες του Coeurs pour Tous (Καρδιές για Όλους), σε συνεργασία με τις αυτόχθονες ομάδες της.Παρουσίαση του Coeurs pour Tous Hellas

Coeurs pour Tous

Το διεθνές Ίδρυμα

Coeurs pour Tous

Το Ίδρυμα Coeurs pour Tous (Καρδιές για Όλους), με ανθρωπιστικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1998 από τον καρδιοχειρουργό, Καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό, με έδρα τη Γενεύη.

Σκοπός της λειτουργίας του ιδρύματος είναι να χειρουργούνται παιδιά με συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες σε αναπτυσσόμενες χώρες και σε ασθενείς οικονομικά ομάδες. Όπως επίσης, να εκπαιδεύεται -όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο-, το ιατρικό δυναμικό από τους γιατρούς συνεργάτες του ιδρύματος, ώστε να δημιουργείται παγκοσμίως μια βασική νοσηλευτική υποδομή υψηλού επιπέδου.

Η σχέση του Έλληνα παιδοκαρδιοχειρουργού με τους μικρούς ασθενείς είναι αμφίδρομη, εκείνος τους προσφέρει τη δυνατότητα μιας φυσιολογικής ζωής, και η Σταυριάνα, η Έλγκα, ο Μάριος, προσδίδουν στη δική του ζωή ένα βαθύτερο νόημα.

#δράση

7.000.000 λόγοι γέννησαν την αθρωπιστική δράση του ιδρύματος Coeurs pour Tous (Καρδιές για Όλους), καθώς 7.000.000 παιδιά στον κόσμο έχουν ανάγκη από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Μόνο στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, γεννιούνται 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια. Από αυτά τα παιδιά, το 1/3 (κυρίως νεογνά) χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης.

Με γνώμονα τη σύγχρονη κοινωνική αναγκαιότητα και με βάση τα ετήσια στοιχεία για τα παιδιά με καρδιοπάθεια, το Coeurs pour Tous Hellas ανοίγει τις πόρτες του στην ελληνική -δοκιμαζόμενη από την οικονομική κρίση- κοινωνία για την αρωγή των άπορων και ανασφάλιστων παιδιών με καρδιοπάθεια.

#αυξέντιος καλαγκός

Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Γενεύης και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, διεθνούς φήμης επιστήμονας της ιατρικής, κάτοχος της πατέντας Kalangos Ring -του καινοτόμου δαχτυλιδιού που τοποθετείται στις παιδικές καρδιές- και διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός είναι ένας οικουμενικός γιατρός.

Ανθρωπιστής, φημισμένος παιδοκαρδιοχειρουργός, υποστηρικτής των ασθενών παιδιών του κόσμου, με συνεχή φιλανθρωπική δράση που απαιτεί τουλάχιστον 300.000 μίλια πτήσεων το χρόνο, στην Ευρώπη και χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, και περί τις 600 επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς.

Μεγαλωμένος στην Κωνσταντινούπολη, με καταγωγή από βυζαντινή οικογένεια, μυημένος στην έννοια της φιλανθρωπίας από τον γιατρό πατέρα του, αποφοίτησε το 1984, σε ηλικία 23 ετών, από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή και μετεκπαιδεύτηκε με ειδικότητα στην καρδιοχειρουργική παίδων και νεογνών στο Λονδίνο, το Παρίσι και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέντορές του, οι διάσημοι καρδιοχειρουργοί Μαγκντί Γιακούμπ και Αλέν Καρπαντιέ.

Πολυβραβευμένος, με δεκάδες διακρίσεις διεθνώς, ο «φύλακας άγγελος» των φτωχών άρρωστων παιδιών, τιμήθηκε το 2105 με το διεθνές βραβείο «Prix Galien» και το 2016, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός του απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού μετά Χρυσού Στεφάνου Δάφνης.

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 15.000 άπορα παιδιά με καρδιοπάθεια χειρουργήθηκαν αφιλοκερδώς από τον ιδρυτή του Coeurs pour Tous, Αυξέντιο Καλαγκό και την επιστημονική ομάδα του.

φωτογραφία: Γιάννης Βασταρδής

#ομάδα

Το ελληνικό παράρτημα του Ιδρύματος, Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές για Όλους) συστάθηκε το 2015, με χαρακτήρα ανθρωπιστικό
και μη κερδοσκοπικό.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος
Αυξέντιος ΚΑΛΑΓΚΟΣ
Καρδιοχειρουργός
Καθηγητής, Ιατρική Σχολή Γενεύης
Μέλη
Ανδρέας ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδοκαρδιολόγος
Ευάγγελος Αρεταίος
Δημοσιογράφος

ΟΜΑΔΑ ΓΙΑΤΡΩΝ

Καρδιολόγοι
Αφροδίτη ΤΖΙΦΑ
Πιπίνα ΜΠΟΝΟΥ
Αρετή ΚΟΜΝΟΥ
Μαριάννα ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΥ
Δημοσθένης ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
Ιωάννης ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
Καρδιοχειρουργοί
Πρόδρομος ΑΖΑΡΙΑΔΗΣ
Παναγιώτης ΣΦΥΡΙΔΗΣ
Ευαγγελία ΝΤΑΛΑΡΙΖΟΥ
Αναισθησιολόγοι
Κωνσταντίνος ΠΑΤΡΗΣ
Χρήστος ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
Εξωσωματιστής
Ηλίας ΛΑΖΑΡΟΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

*λειτουργεί με συμβουλευτικό χαρακτήρα
Αφροδίτη ΤΖΙΦΑ (Επικεφαλής)
Διευθύντρια Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ
Γεώργιος ΧΡΟΥΣΟΣ
Διευθυντής, Καθηγητής, Α΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών
Ευάγγελος ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ
Διευθυντής, Καρδιολογική Κλινική Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία
τ. Πρόεδρος, Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Καρδιολογίας
Αντώνης ΒΛΑΧΟΣ
Επίκουρος Καθηγητής Παιδοκαρδιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Γιώργος ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑΣ
Λέκτορας Καρδιολογίας, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ
Καρδιολόγος, Καρδιολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ

#υποστηρικτές

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ανθρώπους και φορείς που μας στηρίζουν. Η συνεισφορά τους είναι πολύτιμη για την ενδυνάμωση και συνέχεια του έργου μας. Είναι χτύπος ζωής για τα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια του κόσμου.

Latsi
Marfin
Eurobank
Eurobank Private
Wind
Foliefolie
Aegean
Militos
YALCO
Rainbow Water
Plaisio

donate

#press

τελευταία νέα

13
Φεβ
https://www.coeurspourtoushellas.gr/administrator/index.php?option=com_content&view=article&layout=edit
09
Φεβ
Στις 4 Φεβρουαρίου ο διεθνούς φήμης παιδοκαρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός Afksendiyos Kalangos παρέλαβε το μετάλλιο...
09
Φεβ
NICOLA PIOVANI – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, στις 20:30...