Στις 4 Φεβρουαρίου ο διεθνούς φήμης παιδοκαρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός Afksendiyos Kalangos παρέλαβε το μετάλλιο φιλανθρωπικής συνεισφοράς από την εκκλησία της Μολδαβίας και τον επικεφαλής της εκκλησίας της Μολδαβίας, Μητροπολίτη Κισινάου, Σεβασμιότατου Βλαντιμίρ, για την ανθρωπιστική του δράση σχετικά με τη χειρουργική θεραπεία ασθενών που πάσχουν από καρδιοπάθειες στη χώρα.


NICOLA PIOVANI – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, στις 20:30

Δύο κορυφαίοι συνθέτες, ο Νicola Piovani και ο Στέφανος Κορκολής συναντιούνται, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για τους σκοπούς του Ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas - Καρδιές για Όλους - την Τρίτη 13 Μαρτίου.

Ο Nicola Piovani, από τους σημαντικότερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής – και όχι μόνο-, βραβευμένος με Όσκαρ, έρχεται στην Ελλάδα για να συμμετέχει με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανο Κορκολή, σε μια μοναδική συναυλία. Ο Ιταλός μαέστρος και συνθέτης θα βρεθεί με τον Έλληνα καλλιτέχνη στη σκηνή του Μεγάρου σε μια διαφορετική Ελληνοϊταλική “συμμαχία” για την υποστήριξη του Ιδρύματος, που έχει στόχο να ξαναδώσει το χαμόγελο ζωής σε άπορα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια.

Οι μουσικές του Nicola Piovani από τον κινηματογράφο και οι 
συνθέσεις του Στέφανου Κορκολή θα ακουστούν με τη σύμπραξη της
ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ, ένα σύνολο 80 μουσικών υπό τη διεύθυνση του κυρίου Αναστάσιου Συμεωνίδη και, θα δημιουργήσουν μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά με καλλιτεχνική και ανθρωπιστική διάσταση.

Το Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές για Όλους) έχει ανθρωπιστικό, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και κύριος σκοπός της λειτουργίας του είναι να χειρουργούνται παιδιά με συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες σε αναπτυσσόμενες χώρες και σε ασθενείς οικονομικά ομάδες.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος και το μήνυμα της βραδιάς είναι ότι «Η Ζωή Είναι Ωραία», όπως μας το υπενθυμίζει ο Maestro Nicola Piovani, υπογράφοντας ένα από τα καλύτερα soundtrack όλων των εποχών, στην ομότιτλη ταινία (“La Vita è bella”-1997) με τον Roberto Benigni. Μια ιδιαιτέρως σημαντική “συνάντηση” δύο φημισμένων σύγχρονων συνθετών, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά για το πολύτιμο έργο του Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές Για Όλους) και του καθηγητή καρδιοχειρουργού Αυξέντιου Καλαγκού, δημιουργού αυτού του διεθνούς ιδρύματος στη Γενεύη το 1998.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 
25e, 40e, 50e, 70e 
φοιτητικά (Γ’ζώνη):15e

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (και διάλειμμα 20’)

Πληροφορίες – Προπώληση
210 72.82.333 www.megaron.gr
Παραγωγή: GIONIK

Μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα των παιδιών της χώρας με καρδιοπάθεια

Ο διεθνούς φήμης παιδοκαρδιοχειρουργός, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Γενεύης, Afksendiyos Kalangos και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Εμμανουήλ Παπασάββας, υπογράφουν το Μνημόνιο Συνεργασίας- σταθμό στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, καθώς ο καθηγητής Καλαγκός θα προσφέρει αφιλοκερδώς τις ιατρικές του υπηρεσίες του στο Παίδων Αγία Σοφία, για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του Νοσοκομείου.Η πρώτη μάλιστα επέμβαση ανοιχτής καρδιάς από τον καθηγητή Καλαγκό σε παιδί με σύμπλοκη καρδιοπάθεια, έγινε με επιτυχία δύο μέρες μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας - το πρωί της 10ης Ιανουαρίου.

Ο καθηγητής με την ομάδα του, έχουν χειρουργήσει έως σήμερα φιλανθρωπικά περισσότερα από 17.000 παιδιά με καρδιοπάθεια σε κάθε γωνιά της αδύναμης ανθρωπότητας, επιτελώντας ένα οικουμενικό ανθρωπιστικό έργο που εδώ και δύο χρόνια πραγματοποιείται και στην Ελλάδα, μέσα από το ίδρυμα του, Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές για Όλους) που έχει ήδη υποστηρίξει οικονομικά τις επεμβάσεις 72 άπορων και ανασφάλιστων παιδιών με καρδιοπάθεια.

Λεζάντες φωτο :1-2 Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας από τον καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό, και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασάββα. 3:Η υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Άννα Ζωηρού, ο καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασάββας, η δημοσιογράφος Άννα Γριμάνη, Πρόεδρος του Ιδρύματος “Coeurs pour Tous Hellas”, η νομικός και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Eleni Giannopoulou και ο νομικός σύμβουλος του Νοσοκομείου Παίδων, Γιώργος Πέτσας.

 

Mια βραδιά γεμάτη αγάπη και ανθρωπιστικές αξίες διοργανώθηκε πριν λίγες ημέρες από το ίδρυμα «Καρδιές για όλους», για την αρωγή των άπορων παιδιών με καρδιοπάθεια που χειρουργούνται αφιλοκερδώς από τον παγκοσμίου φήμης Έλληνα καρδιοχειρουργό Afksendiyos Kalangos και την επιστημονική του ομάδα στο ΜΗΤΕΡΑ. Μέχρι σήμερα με τη στήριξη του ιδρύματος (που αναλαμβάνει τα έξοδα νοσηλείας) έχουν χειρουργηθεί 69 παιδιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Dimitris Diamantidis, πρεσβευτή του CptH, που αποδεικνύει κάθε στιγμή την αγάπη του για τα παιδιά!
Ευχαριστούμε επίσης όλους όσοι παρευρέθηκαν στο φιλανθρωπικό αυτό δείπνο προκειμένου να στηρίξουν έμπρακτα το σημαντικό έργο που επιτελείται στη χώρα από το Coeurs pour Tous Hellas.

{Το ίδρυμα «Cοeurs pour Tous- Καρδιές για Όλους» δημιουργήθηκε από μια ιδέα ενός μεγάλου επιστήμονα, που το όνομα του συνδέθηκε με την ανιδιοτελή προσφορά στην παιδο-καρδιοχειρουργική παγκοσμίως, ένα διεθνή Έλληνα, τον καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό. Το Διοικητικό Συμβούλιο του CptH αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς. Πρόεδρος του, η δημοσιογράφος Άννα Γριμάνη και αντιπρόεδρος, η νομική σύμβουλος του ιδρύματος Eleni Giannopoulou. Εκτελεστική επιτροπή: Christina Kokota (Πιανίστα, μέλος Δ.Σ.Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών), Ioanna Petroulaki-Moundrea (Eπιχειρηματίας), Λούση Θεοδωροπούλου (Advertising Manager), Katerina Frentzou(Δημοσιογράφος), Ifigeneia Katsaridou (τ. Πρόεδρος Επιτροπή Ισότητας Συμβουλίου της Ευρώπης), Efi Papazachariou (Δημοσιογράφος), Παναγιώτης Τσαφαράς (Στρατηγική Ανάπτυξης), Τατιάνα Δρακάκη (Ακτινολόγος), Μελέτιος Μπαμπέκος (Φορολογικός Σύμβουλος). Συντονισμός προγράμματος Christianna Tsiloglou.} http://www.coeurspourtoushellas.gr/el/