Το Coeurs pour Τous Hellas-Καρδιές γα Όλους είναι παράρτημα του Διεθνούς Ιδρύματος Cœurs pour Τous που δημιούργησε το 1998 στη Γενεύη, ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, για την αρωγή των φτωχών παιδιών με καρδιοπάθεια σε όλο το κόσμο, επιτελώντας ένα πρωτοπόρο και μοναδικής σημασίας ανθρωπιστικό έργο.

Διεθνής Έλληνας, ο Αυξέντιος Καλαγκός, κορυφαία προσωπικότητα της παιδοκαρδιοχειρουργικής παγκοσμίως, με τις ομάδες των ιατρών - συνεργατών του χειρούργησαν αφιλοκερδώς έως σήμερα περισσότερα από 17.000 άπορα παιδιά με καρδιοπάθεια.

Το Coeurs pour Tous Hellas-Καρδιές γα Όλους συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ως έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Πρόεδρος του Coeurs pour Τous Hellas-Καρδιές γα Όλους είναι η δημοσιογράφος Άννα Γριμάνη και αντιπρόεδρος του, ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κωνσταντινίδης.

Εκτελεστική Eπιτροπή: Χριστίνα Κόκοτα, πιανίστρια- μέλος Δ.Σ. Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Ιωάννα Μουνδρέα, επιχειρηματίας, Ιφιγένεια Κατσαρίδου, ειδικός σύμβουλος Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Λούση Θεοδωροπούλου, Advertising Μanager, Έφη Παπαζαχαρίου, δημοσιογράφος, Κατερίνα Φρέντζου, δημοσιογράφος, Ελένη Γιαννοπούλου, Νομική Σύμβουλος.

Για τον Δημήτρη Λάγιο λέει ο Γιώργος Νταλάρας: «Ο Δημήτρης Λάγιος πέρασε από το ελληνικό στερέωμα σαν ένας μετεωρίτης φωτίζοντας με δύναμη τον ουρανό και σβήνοντας παράδοξα και αιφνίδια. Η εφηβική ανυπότακτη ψυχή του, το μελωδικό ένστικτο, η πίστη στο υψηλό τον χαρακτήρισαν σε όλη τη διάρκεια της αστραπιαίας σταδιοδρομίας του» γράφει ο ποιητής Στρατής Πασχάλης.

«Θα’ ταν πιο καλά αν έμενα κι εγώ στο περίγραμμα των λίγων τραγουδιών σου που άκουσαν οι πολλοί και μέσα από αυτά σε έκριναν.
Θα’ ταν πιο καλά αν δεν είχα νιώσει την αγωνία της μοναχικής σου περιπλάνησης σε δρόμους αυτογνωσίας και πληρότητας μακριά από την μετριότητα των καιρών.
Θα’ ταν πιο καλά αν δεν ήξερα ότι μ’ αγάπησες άδολα όσο λίγοι, γι’ αυτό που κάνω και γι’ αυτό που είμαι.
Θα’ ταν πιο καλά να μην σ’ είχα ακούσει να τραγουδάς μ’ αυτή τη σπαρακτική φωνή που δεν λέει να φύγει από τ’ αυτιά μου.
Θα’ ταν πολύ καλύτερα αν δεν σε γνώριζα για να μη νοιώθω το βάρος της απουσίας σου».

Στην παράσταση ακούστηκαν τραγούδια όπως «Όμορφη και παράξενη πατρίδα», «Να ονειρεύομαι», «Τι πάθος», «Περαστικός κι αμίλητος», «Βαπόρι στολισμένο βγαίνει στα βουνά» κ.α.
Ένα βαπόρι γεμάτο φωνές που αγάπησαν και εκτίμησαν τον συνθέτη και το κυριότερο, ένα βαπόρι γεμάτο με την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη αλλά και άλλων μεγάλων δημιουργών.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Coeurs pour Τous Hellas
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: MINOS EMI
ΠΡΟΒΟΛΗ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: MINOS EMI

Το Δελτίο Τύπου διαθέσιμο εδώ