Στη κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρας Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε χθες 22 Φεβρουαρίου η συναυλία η αφιερωμένη στο έργο του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από το θάνατο του.
 
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
COEURS POUR TOUS HELLAS / ΚΑΡΔΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΓΙΟΣ 
«Όμορφη και παράξενη πατρίδα…»
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ TOΥΣ: 
ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ
ΔΩΡΟ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ
ΥΑΚΙΝΘΗ ΛΑΓΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΥΠΡΟΥ «ΔΙΑΣΤΑΣΗ»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι εκπρόσωποι της εκκλησίας της πολιτικής του επιχειρηματικού του διπλωματικού και του καλλιτεχνικού χώρου συμβάλλοντας με την παρουσία τους στην επίτευξη του σκοπού του ιδρύματος ΚΑΡΔΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ το οποίο είχε και την πρωτοβουλία της συναυλίας αυτής.
Η πρόεδρος του Ιδρύματος Άννα Γριμάνη και ο καρδιοχειρουργός καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός προλόγισαν τη βραδιά με θέρμη και ουσία ευχαριστώντας τους καλλιτέχνες, τους παριστάμενους και εξηγώντας το έργο του ιδρύματος εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Γιώργος Νταλάρας, αγαπημένος φίλος και ερμηνευτής του μεγαλύτερου μέρους του έργου του του συνθέτη , η Φωτεινή Βελεσιώτου, το Φωνητικό Σύνολο Κύπρου «Διάσταση», ο Δώρος Δημοσθένους και η κόρη του Υακίνθη Λάγιου τίμησαν με την εκδήλωση αυτή τη μνήμη του και υπενθύμισαν τη σπουδαιότητα της προσφοράς του. Συμμετείχε 10 μελής ορχήστρα από σολίστες μουσικούς.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο ίδρυμα Coeurs pour Tous Hellas για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ενώ οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Το Δελτίο Τύπου διαθέσιμο εδώ

Η καρδιά μας χτυπάει για τα παιδιά. Ευχόμαστε και δεσμευόμαστε για πολλούς χτύπους! Χρόνια Πολλά!

34ος «Μαραθώνιος της Αθήνας. Ο Αυθεντικός» - Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016
 
80.000 θεατές
50.000 δρομείς κάθε ηλικίας
7.000 ξένοι επισκέπτες από 150 διαφορετικές χώρες
1500 δρομείς της WIND Running Team στέλνουν μήνυμα Αλληλεγγύης

Αθήνα 13 Νοεμβρίου 2016. Με σχεδόν 80.000 θεατές, 50.000 αθλητές και αθλούμενους όλων των ηλικιών από τους οποίους 7.000 ξένοι επισκέπτες από 150 διαφορετικές χώρες, ο 34ος Μαραθώνιος της Αθήνας καταγράφεται στην ιστορία ως το μεγαλύτερο γεγονός, πολιτισμού και αθλητισμού, στην Ελλάδα.

Το κέντρο της Αθήνας μεταμορφώθηκε από νωρίς το πρωί σε μια γιορτή δύναμης της ανθρώπινης θέλησης, σε μια ημέρα γεμάτη μηνύματα για ένα διαφορετικό μέλλον σε ατομικό, τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Μηνύματα για Κοινωνική Αλληλεγγύη όπως αυτό της WIND Running Team για το έργο των κοινωφελών οργανισμών «ΕΛΕΠΑΠ» και «Καρδιές για Όλους» αφύπνισαν και ευαισθητοποίησαν τους συμμετέχοντες στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας.

Τα 1500 μέλη της γαλάζιας ομάδας, οι Πρωταθλητές Μάγδα Γαζέα, Κώστας Γκελαούζος, Αναστασία Καρακατσάνη, Μάρκος Γκούρλιας και οι Πρεσβευτές Έφη Αλεβίζου, Νίκος Αναδιώτης, Ανθή Βούλγαρη, Άρτεμις Ιγνατίου, Νίκη Κάρτσωνα, Κατερίνα Λέχου, Γιάννης Μπουρούσης, Μαρία Νικόλτσιου, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Νικολέττα Ράλλη, Ρένος Ρώτας, Κώστας Σόμμερ, Έλλη Στάη, Σάσα Σταμάτη, Εύη και Μαρία Φραγκάκη, Βίκυ Χατζή, Γιάννης Χατζηγεωργίου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για το έργο δύο σημαντικών κοινωφελών οργανισμών.

Γιάννης Μπουρούσης, Νίκος Αναδιώτης, Γιώργος Τσαπρούνης, Κατερίνα Λέχου, Άρτεμις Ιγνατίου, Νίκη Κάρτσωνα, Μαριάννα Μόσχου, Άννα Γριμάνη, Αυξέντιος Καλαγκός
«ΕΛΕΠΑΠ» και «Καρδιές για Όλους»: Δύο φιλανθρωπικούς οργανισμούς στηρίζουν δημοφιλείς Έλληνες με την WIND Running Team. 34ος Μαραθώνιος της Αθήνας. Ο Αυθεντικός - Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2016. Το σημαντικό έργο δύο φιλανθρωπικών οργανισμών, «ΕΛΕΠΑΠ» και «Καρδιές για Όλους» θα στηρίξουν με τη συμμετοχή τους στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας δημοφιλείς έλληνες.

Οι Έφη Αλεβίζου, Δημήτρης Αλεξάνδρου, Μαντώ Γαστεράτου, Νίκος Αναδιώτης, Ανθή Βούλγαρη, Άρτεμις Ιγνατίου, Κατερίνα Καραβάτου, Κρατερός Κατσούλης, Νίκη Κάρτσωνα, Κατερίνα Λέχου, Γιάννης Μπουρούσης, Μαρία Νικόλτσιου, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Νικολέττα Ράλλη, Ρένος Ρώτας, Κώστας Σόμμερ, Αντώνης Σρόιτερ, Έλλη Στάη, Σάσα Σταμάτη, Σάκης Τανιμανίδης, Εύη και Μαρία Φραγκάκη, Βίκυ Χατζή, Γιάννης Χατζηγεωργίου θα τρέξουν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ως πρεσβευτές της WIND Running Team, στηρίζοντας το έργο των δύο κοινωφελών οργανισμών για τα παιδιά. 

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ  COEURS POUR TOUS HELLAS
Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και σε ατμόσφαιρα συγκίνησης έγινε η επίσημη πρώτη εκδήλωση του ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas, παράρτημα, του Διεθνούς Ιδρύματος Coeurs pour Tous (Καρδιές για όλους) που ίδρυσε το 1998, στη Γενεύη, ο παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, για την αρωγή των φτωχών παιδιών με καρδιοπάθεια και έγινε φύλακας άγγελός τους. Έκτοτε ο ίδιος με την ομάδα του χειρούργησαν αφιλοκερδώς 15.000 άπορα παιδιά με καρδιοπάθεια σε όλον τον κόσμο.

Ο διεθνής Έλληνας και οικουμενικός γιατρός, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Αυξέντιος Καλαγκός, τα τελευταία χρόνια μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην Ελβετία, την Ελλάδα και τις αποστολές του παγκόσμια. Από το 2015 διευθύνει την Καρδιοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, προσφέροντας την επιστημονική και ανθρωπιστική βοήθειά του στα άπορα ασθενή παιδιά που τον έχουν ανάγκη.